Logisztikai raktárral bővül a pátyi ipari park

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Logisztikai beruházással bővül a pátyi ipari park, a több mint 2,5 milliárd forintból felépülő raktár a Vöröskő Kft. 68 egységből álló országos üzlethálózatát fogja kiszolgálni.

A NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt., valamint a Vöröskő Kft. hétfői közös közleménye szerint az átadás 2018 tavaszára várható, az új csarnok előkészítő munkái szeptemberben kezdődtek meg. A bérlemény kiválasztását többek közt a korábbinál nagyobb, funkcionálisan jól tagolt raktárterülettel, a műszakicikk-kereskedelemben jellemző szezonális ingadozások kockázatmentes kezelésével, valamint az eddigi bérleti modell egyszerűsítése révén elért költségcsökkentés indokolták. A csaknem 12 ezer négyzetméternyi raktár- és 350 négyzetméternyi irodaterületet magában foglaló, igény szerint bővíthető és energiatakarékos komplexumban egyszerre 80-135 ezer darab terméket tárolnak majd 2,5-4 milliárd forint értékben. A bérlő Vöröskő Kft. és logisztikai szolgáltatója együttesen körülbelül hatvan főt foglalkoztat majd az új egységben, a létszám a tervezett ütem mellett évi 5-8 százalékkal növekedhet.

A közlemény idézi a NIPÜF Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy egy éven belül már a második csarnok épül Pátyon. Török Zsombor hozzátette: 2020-ig csaknem 150-200 milliárd forintból építenek gyártó és logisztikai létesítményeket országszerte olyan területeken, amelyek stratégiai elhelyezkedésüknél fogva hozzájárulhatnak a jövő okos városainak létrejöttéhez. Fazekas Péter, a Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója szerint a pátyi raktár a korábbiaknál kedvezőbb kihasználtságot garantál és javítja a cég versenyképességét. Terveink között szerepel egy – a Vöröskő Kft. által vezérelt – logisztikai rendszer létrehozása is – áll a közleményben.

A NIPÜF Zrt. felidézte, hogy a pátyi fejlesztések lebonyolítására 2016 augusztusában jött létre a NIPÜF Páty Ipari Park Kft.-t, az Inpark Páty mintegy 42 hektáros területén 188 ezer négyzetméternyi ipari létesítmény kaphat helyet. Az állami tulajdonú NIPÜF Zrt. Inpark márkanéven Közép-Európa legnagyobb iparipark-fejlesztési programját hajtja végre országszerte több száz hektáron – írták.

A magyar tulajdonú Vöröskő Kft. mint az Euronics márkanév kizárólagos magyarországi képviselője műszaki cikkek belföldi kereskedelmével foglalkozik. Az 1989-ben alapított, veszprémi székhelyű cég nettó árbevétele 2015-ben több mint 46 milliárd, 2016-ban megközelítőleg 50 milliárd forint volt. Adózás előtti eredménye tavaly előtt több mint egymilliárd, tavaly pedig csaknem 713 millió forint volt a nyilvános cégadatok szerint.

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();