Az ellátási láncokat monitorozó szoftvert mutattak be Szegeden

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Az ellátási láncokat vizsgálja öt különböző területen, informatikai megoldások segítségével a SCM 2009 Ellátási Lánc Monitorozó Kft. új szoftverfejlesztése, amelyet Szegeden mutattak be. (MTI)

 

Gyenizse Pál, a kft.-t létrehozó tulajdonos cégeket tömörítő Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter Operatív Testületének elnöke az MTI-nek elmondta: a projekt 540 millió forintból valósult meg, 50 százalékos uniós támogatással és 50 százalékos önerővel.

A szakember kifejtette: a projekt során speciális informatikai eszközöket fejlesztettek ki olyan célterületekre, ahol a beszállítói lánc kiemelt fontosságú. Az egyik ilyen terület az élelmiszeripari cikkek kereskedelme, ahol különösen fontos, hogy honnan származik az alapanyag, és hogy milyen folyamatok során kerül az étel az asztalokra. A szoftver segítségével nyomon követhetők az állattenyésztés körülményei, és az, hogy a vágóhídon át, hogyan került a termék a boltba.

A szoftver lehetőséget ad a minőség-ellenőrzésre az üvegházi növények termelésében, az állattartásban, az idegenforgalmi szolgáltatások kereskedelmében, és kidolgoztak egy megoldást az általános termékkövetésre is. Ezeket a rendszereket egy elemzőfelület is segíti, amellyel következtetéseket tudnak levonni a felhasználók a minőség javítása érdekében.

A szoftverek azoknak a termékfeldolgozó cégeknek nyújtanak segítséget, amelyek különböző beszállítókkal dolgoznak. A szoftverre már belföldi és külföldi érdeklődés is van. A 33 hónapos projekt során közel 200 millió forintos belföldi, és csaknem 50 millió forintos exportértékesítést vállaltak.

Az SCM 2009 Ellátási Lánc Monitorozó Kft.-t, a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter 5 tagja - az AENsys Informatikai Kft., az Akribis Soft Kft., a Polygon Informatikai Kft., az R&R Software Zrt. és az Új Calculus Bt. - 2009-ben alapította közös fejlesztési ötleteik megvalósítására. (logsped)

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();