Az automatikus gyártás iránti megnövekedett igényt szolgálja ki a Canon új fejlesztése

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Hogyan tudja egy robotkar a vállalat háromdimenziós gépi látást használó 3D Machine Vision System technológiáját használva két és fél másodperc alatt kiválogatni az ömlesztve előtte lévő alkatrészeket.  A megújult funkcióknak köszönhetően a térbeli objektumok felismerése még hatékonyabbá vált, ami jelentősen segíti az automata gyártósorok működését az elektronikai és az autóiparban.

Megérkezett a Canon3D Machine Vision Recognition Software 2.0.0-ás verziója, amely három Machine Vision rendszer modell, a (2015 augusztusától kapható) RV1100, RV300 és RV500 számára készült képfelismerő szoftver frissítése.

A gyártó 3D Machine Vision rendszereit alkatrészek háromdimenziós felismerésére lehet használni. A termék az érzékelőt magában foglaló 3D Machine Vision fejegységből és az érzékelt adatokat feldolgozó 3D Machine Vision nevű szoftverből áll. Ipari robotokkal kombinálva a 3D Machine Vision lehetővé teszi a gyártósorok alkatrész-ellátó folyamatának teljes automatizálását, hiszen a technológia segítségével a robotok vonalkódok vagy egyéb azonosítók használata nélkül is képesek felismerni különböző alkatrészeket.

A 3D Machine Vision System 3 tagja eltérő felhasználásra készült, különböző távolságból, eltérő méretű területeken képesek térben felismerni az alkatrészeket. Ehhez a feladathoz a vizsgált területen lévő tárgyakra egy speciális mintát vetítenek, amely a gépi felismeréshez szükséges, és amelynek során egy 3D-s CAD-modellhez hasonlítja a fizikailag létező alkatrészeket az eszköz. Az alkatrészek beazonosítása típustól függően csupán 1,8-2,5 másodpercet vesz igénybe. Mindegyik típus 200 különböző alkatrész felismerésére képes 0,1-0,5 milliméteres pontossággal.

A Canon tapasztalatai szerint az automatikus gyártás iránti megnövekedett igény nyomán világszerte egyre nagyobb a kereslet az olyan technológiai megoldások iránt, amelyek lehetővé teszik például a raklapokon véletlenszerűen felhalmozott alkatrészek kiválogatását. Erre a feladatra teszi alkalmassá a most megjelent szoftverfrissítés a Canon 3D Machine Vision rendszereit.

Az új szoftverrel az ügyféligényeknek megfelelően a lapos kivitelű és magasfényű alkatrészekkel bővült a kiválogatható alkatrész-típusok köre, elősegítve az automata gyártósorok továbbfejlesztését.Ezenkívül, a 3D Machine Vision most már támogatja a robotkarokkal könnyebben hozzáférhető, egy oldalon nyitott raklapok illetve a mérettartományt meghaladó méretű1 raklapok használatát is. Ezzel a funkcióval a gépi látást használó technológiát széles körben alkalmazhatják, elektronikai és autóipari gyártók is.

Korábban ahho zelőzetesen magának a robotkarnak a mozdulatait kellett bekalibrálni, hogy képes legyen kiemelni egy alkatrészt. Az új szoftverfrissítéssel erre már nincs szükség, a mozdulatokat egy számítógépen be lehet programozni a robotkar használata nélkül.

A Canon szoftverének friss változata 2017júliusától érhető el, emellett a 2017 júliusától kezdődően vásárolt RV1100, RV300 és RV500 modellekben már a frissített verzió lesz alapból telepítve.

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();