Műanyag-ipari csomagolások helyzete

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Németországban 2016-ban is egyértelműen növekedett a műanyag csomagolóanyag-gyártás mennyisége. A piaci résztvevők 70%-a kimondottan jónak ítéli meg a gazdasági helyzetet.

Növekedést mutatnak 2017 első negyedévének számai is, különösen az export vonatkozásában, azonban a gyártók az alapanyagárak növekedésével kénytelenek számolni. Többségük arra a következtetésre jutott, hogy a kész műanyag csomagolások árát a jövőben emelni kell. Az árnövekedésnél mindenképp szerepet játszik a környezetvédelmi fenntarthatóság szigorúbb szabályainak betartása.

2017-ben a német műanyag-ipari beruházások nagy részét a CO2-egyensúly javítása fogja lekötni. Németországban a műanyag csomagolóanyagokat gyártók egyre nagyobb mennyiségben használják a megújuló forrásokból származó energiákat, ami természetesen drágább, hiszen 2017-ben az ár rekordszintet ért el (6,88 cent/kW, mintegy 214 Ft/kW). A gyártók többek közt érdekvédelmi szervezetükön (Industrievereinung Kunstoffverpackung e.V.) keresztül kritikus véleményüknek adtak hangot, és kérték a kormányzatot, hogy az energiaárak kialakításánál „piacbarát” politikát folytassanak. Ezen véleményüket Németország és az Európai Unió irányába is hangoztatják.

Ma Németországban a kis és közepes műanyag-ipari vállalkozások 90 ezer embert foglalkoztatnak, éves árbevételük 14 milliárd euró. A műanyag csomagolások részaránya a teljes német csomagolóanyag-piac 44%-a.

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();