Bioműanyagok: 50%-os növekedés

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Az elkövetkező évekre 50%-os termelésnövekedést prognosztizál az European Bioplastics érdekvédelmi szövetség, amelynek tagjai az európai bioműanyagot gyártó vállalkozások.

Ezt a növekedést természetesen segíti a kedvező olajár is. 2016-ban 4,2 millió tonna bioműanyagot gyártottak a világban. Ez a mennyiség 2021-re 6,1 millió tonnára növekszik majd. A bioműanyagok legfontosabb felhasználási piaca jelenleg és a jövőben is a csomagolóanyag-gyártás, ami 40%-os részesedést tesz ki 2016-ban is a világpiacon.

A növekedés egyértelmű oka, hogy egyre szélesebb körben ismerik el és használják a bioműanyagokat. Jelenleg a teljes mennyiségből a fogyasztói termékek csomagolásánál 22%-ot, a szállítmányozásnál 14%-ot, az építőiparban 13%-ot használnak fel. Ezek jelentős része nagy teljesítményű polimer termék. A bioműanyag gyártásánál elsődleges szempont az újrahasznosíthatóság és az üvegházhatás csökkentése. További fejlesztések és kutatások folynak ezen a területen is. Cél: a bioműanyagok bevonása a teljes gazdasági körforgásba.

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();