Logisztikai és beszerzési kiválóságokat díjazott a szakma

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

24. MLBKT Kongresszus

2016. november 9–11. között tartotta a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 24. éves kongresszusát „Ütemváltás – Ipar 4.0 a logisztikában és a beszerzésben” címmel.

A lassan huszonöt éves múltra visszatekintő esemény 500 fős részvevői létszámával a beszerzéssel, logisztikával és ellátási lánccal foglalkozó szakemberek kiemelt szakmai és társasági eseménye. Ebben az évben a fókuszban az „Ipar 4.0” néven köztudatba került ipari digitalizáció áll. A logisztikában már megjelent vagy várható hatások mellett kiemelten keresi a választ arra, hogy milyen új képességekkel, attitűddel kell rendelkeznie a munkavállalóknak. 

A kongresszuson átadásra kerülő  díjakkal a kiváló  logisztikai, beszerzési szakmai teljesítményeket ismerték el.

 

Az Logisztikai Menedzsere: Kellner Mária

Kellner Mária, a Béres Gyógyszergyár Zrt. beszerzési és logisztikai igazgatója nyerte a 2016-os Év Logisztikai Menedzsere címet.

A díjazott 2006-os beszerzési és logisztikai igazgatói kinevezése óta több mint 30 fős csapatával felel a vállalat alap-, csomagolóanyag-, félkész-, késztermék- beszerzésért és a készletgazdálkodásért, csakúgy, mint a termelésprogramozásért, a raktározás- és szállításszervezésért, valamint az export-import bonyolításért és a vevőszolgálattal kiegészített késztermék-disztribúcióért. Nevéhez fűződik a korszerű ellátási lánc folyamatok és egy hatékony logisztikai szervezet kialakítása, a mai kor elvárásainak minden tekintetben megfelelő disztribúciós központ megvalósítása.

Kellner Mária az MLBKT Gyógyszeripari tagozatának társalapítója, 2010 óta vezetője. Rendszeresen ad elő különböző szakmai rendezvényeken, elkötelezett támogatója a hazai felsőfokú logisztikai képzésnek.

 

Az Év Beszerzési Menedzsere: Dominek Ákos

Dominek Ákos, a GDF SUEZ Energia Holding Zrt. beszerzési igazgatója nyerte el az Az Év Beszerzési Menedzsere 2016 címet.

Pályáját az Audi Magyarország beszerzőjeként kezdte, majd az anyacégnél a kelet-európai beszállítók fejlesztésével foglalkozott, ezt követően Ausztriában a világ egyetlen független gépkocsi-fejlesztő cégénél dolgozott. Hazatérve a gépjármű-beszállító iparban folytatta pályafutását, majd iparágat váltva, jelenleg is az energiaiparban dolgozik. Pályája során a beszerzési szervezetek felépítésén túl a hazai beszállítók fejlesztésében, a magyar beszállítók nyugat-európai termelő cégekbe történő integrálásában is részt vett.Vezetői értékrendjét a következetesség, a világos kommunikáció, az átláthatóság jellemzi.

Dominek Ákos kiemelkedő társadalmi szerepvállalásaként aktív részvevője az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubja életének, alapító tagja a MENSA HungarIQa győri szervezetének és a Férfiak Klubja Győri szervezetének is.

 

Életműdíjat kapott Némon Zoltán

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság Életműdíjat adományozott Némon Zoltánnak a logisztika fejlesztése érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenységéért.

A díj átadására ünnepélyes keretek között az MLBKT 24. éves kongresszusán, november 10-én került sor, Siófokon.

 

Logisztikai Kiválóság Díj: Sectran Kft.

A díjat a „Megbízható és ellenőrzött európai gépjárművezetők egy adatbázisban” című pályaművel nyerték el.

A Sectran Kft. pályázata formabontó a tekintetben, hogy nem a hatékonyságot, a termelékenységet, a kihasználtság növelését, a költségek csökkentését tűzte ki célul, hanem „fordítva ülve a lóra”, az ellátási lánc végét vizsgálta. A cég szakemberei arra kerestek megoldást, hogy miként lehet a vállalatok áruszállítással kapcsolatos kockázatait és veszteségeit csökkenteni, mindezt úgy, hogy a logisztikai folyamatok egyik kulcsfontosságú erőforrását, a gépkocsivezetőt vették górcső alá. Vállalati tapasztalatok szerint a különösen értékes árukat előállító cégek hatalmas veszteségeket könyvelnek el termékeik kiszállítása során (akár millió eurós értékben) azért, mert az elkövetőket szinte lehetetlen megtalálni, kevés az esély a kár megtérülésére. Egy nemzetközi szervezet vizsgálata alapján fény derült rá, hogy a szállítást végző sofőrök személye sok esetben összefüggésbe hozható az adott káreseménnyel. Ennek a kockázatnak a csökkentését célozza a DIDb rendszer, mely a sofőrök regisztrációjával, minősítésével és ellenőrizhetőségével biztonságosabb fuvarozói szolgáltatást garantál a vállalatok számára, hiszen a sofőrök leinformálható, garantált „ajánlólevéllel” jelentkezhetnek a fuvarokért. A rendszer, az adatbázis, a gépkocsivezetők folyamatos ellenőrzése és a tagságot igazoló sofőrkártya azt eredményezték, hogy a DIDb egyedülálló megoldását már több nemzetközi vállalat is bevezette, és ezáltal szállítási veszteségeiket drasztikus mértékben csökkentették.

 

 

 

 

 

 

 

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();