Rekordokat döntő Interpack

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Az interpack 2017 szakvásáron a rendezvény több mint 55 éves eddigi történetében most a legélénkebb a kiállítói érdeklődés. 2017. május 4–10. között mintegy 60 ország 2700 kiállítójára számítanak Düsseldorfban.

A csomagolóipar és a kapcsolódó folyamatalapú ágazatok nemzetközi viszonylatban is legnagyobb jelentőségű rendezvényének hivatalos jelentkezési határidejére a vállalatok mintegy 20%-kal nagyobb kiállítási területet igényeltek, mint amennyit a Düsseldorfi Vásárváros 19 csarnokának 262 400 négyzetmétere biztosíthat. A párhuzamosan rendezett és a csomagolástechnika beszállító ágazatait kiszolgáló components, special trade fair by interpack is teljesen betelt – pedig a 2014-es bemutatkozáshoz viszonyítva több mint kétszeresére növelték a területét.

Kiemelt téma: Ipar 4.0

Az interpack szakvásár nagyságrendjénél és a nemzetközi részvétel arányánál fogva egyedülálló platformot kínál a csomagolástechnika és a kapcsolódó folyamatok, valamint csomagolóanyagok és -eszközök területén termékeket és szolgáltatásokat kínáló vállalatoknak az élelmiszerek, italok, édesipari és sütőipari termékek, a gyógyszer- és kozmetikai ipar, a nonfood fogyasztási cikkek, valamint ipari termékek területén. A kiállítói kínálatot az ágazati innovációt felvonultató kiemelt témák egészítik ki.

Az interpack 2017 szakvásáron a VDMA, a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetségének együttműködésével  az  Ipar  4.0  kerül  reflektorfénybe. A VDMA kiállítási standján műszaki lounge formájában rendezett különbemutató a csomagológépek, illetve folyamattechnika területének megoldásaira mutat be olyan alkalmazási példákat, amelyek új lehetőségeket tárnak fel a biztonsági, nyomonkövetési, másolás- és kalóztermékek elleni védelem, valamint az egyedi csomagolások alkalmazási területén.
Innovationparc a SAVE FOOD témakörben

A SAVE FOOD témaköre az interpack 2017 szakvásáron ismét reflektorfénybe kerül. Az „innovationparc“ különbemutató olyan csomagolási koncepciókat és megoldásokat vonultat fel, amelyek segíthetnek csökkenteni az élelmiszer- pazarlást és a veszteségeket – így többek között bemutatják a WPO Csomagolási Világszervezet SAVE FOOD csomagolási díjainak országos győzteseit. Ezeket a nemzeti szinten kiemelkedő megoldásokat az interpackot megelőzően választották ki, míg a megmérettetés a szakvásáron történik a WorldStar Awards keretében. Az innovationparc szerves része egy olyan előadási fórum, amelyet a vállalatok megoldásaik és koncepcióik bemutatására vehetnek igénybe. Az innovationparc különbemutatót 2014-hez hasonlóan ismét egy színvonalas sátorépületben rendezik meg a 2. és 3. vásárcsarnok között.
Ezenkívül az első vásárnapra tervezik a harmadik nemzetközi SAVE FOOD kongresszust  a  két  főpartner,  az  Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezési Világszervezetének (FAO) és Környezetvédelmi Programjának (UNEP) részvételével.
Components & interpack


A components, special trade fair by interpack koncepcióját az interpack 2014 szakvásári bemutatkozását követően 2017-re jelentősen átdolgozták. A látogatók ezt a különbemutatót most már a Düsseldorfi Vásárváros egyik központi helyén, a mintegy 5000 négyzetméteres, időszakos, könnyűszerkezetes 18. vásárcsarnokban találják meg. A 10. és 16. vásárcsarnok között található különbemutató a szakvásár teljes időtartama alatt kiegészíti az interpack kínálatát.
A különbemutatón száz beszállító vállalat állítja ki egyedi kialakítású standokon a hajtás-, vezérlés- és érzékeléstechnikai újdonságait, ipari képfeldolgozási termékeit, anyagmozgatási és egyéb (gépi) megoldásait. A components különbemutatót az interpack valamennyi látogatója és kiállítója ingyen látogathatja.


scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();