A nyomtatás ünnepe

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Xfair Bécsben

Teljes gőzzel folyik a 2015. április 15–17. között tartandó Xfair bécsi szakmai kiállítás szervezése. A Print & Crossmedia Show-t a műemlékké nyilvánított Marx Halle-ban rendezik meg.

Valóban nagy az érdeklődés, de nem csak a kiállító vállalkozások oldaláról, hanem a látogatók és szakmai szervezetek részéről is – tudósít Rudolf Messer, a szervező szakmai magazinok főszerkesztőinek nevében. Az X-medián túl az osztrák Graphische Revue és Knud Wassermann főszerkesztő, Bernd Klaus Achter, az Out of Home kiadója, Harald Eckert, a Kompack magazin kiadója a fő szervező erők.

A támogatópartnerek közül a Verband Druck und Medientechnik a kiállítás elnökségi munkájában is részt vesz. Megkezdődött a konferenciaprogramok szervezése is. Az Xfair nem csupán Ausztria piacára fokuszál, hanem a CEE (közép- európai) térség egészét célozza meg, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország és Szerbia, Románia, Bulgária, Ukrajna piacaira is koncentrálva.

 

Technológiák és alkalmazásaik

 

Vezérfonalként a piacon található technológiák alkalmazási lehetőségei fogalmazódtak meg. Ide értendők a készülékek, a szolgáltatások, a felhasználói és megrendelői igények. Különös hangsúlyt fektetnek a szervezők a nyomdaipar új perspektivikus lehetőségeire. Teljes körű know-how-ismertetések, a kiállítási standokon bemutatott technológiák integrált konferenciaprogramokkal egészülnek ki.

A rendezvény tematikája a nyomtatott és a digitális kommunikáció és gyártás teljes palettáját felöleli, többek között: – klasszikus nyomtatás a különböző technológiai lehetőségekkel,

– felületnemesítés és továbbfeldolgozás,

– digitális nyomtatás a tranzakciós nyomtatásig,

– crossmédia-publishing minden médiacsatornára,

– nagyformátumú nyomtatás minden nyomathordozóra,

– reklámtechnika, signage, POS és az out- of-home területeiről,

– új csomagolási technológiák,

– ipari nyomtatási folyamatok speciális alkalmazásai,

– nyomtatott elektronika és egyéb technológiák.

 

Kiállítói érdeklődés

 

Nagy érdeklődés tapasztalható kiállítói részről. Ismert nevek foglaltak már felületet, mára a nettó 3000 m2-es kiállítási terület fele elkelt. A következő cégek biztosították már helyüket: az Anova, a Sexl, a Tecnavia, a Druma, a DiMS!, a Xeikon, az EFI , a Horizon, az RGF Rabl, a Mimaki és a Kalle, a Rogler, a Ferag, a Merlin, az Aristo Graphics és HP, az Obility Binderflex, a Ricoh és a Heidelberg, az APL Koch, a Res. Ammerer, a Manroland, a VHF Camfacture, az Epson, az Agfa Graphics, a Konica Minolta, a ProMegaTechnik, a Müller Martini, a Design Austria, a Calibrate, a Hybrid Software, a Sprintis.

Tematikus felosztás szerint alakították ki a kiállítók elrendezését. A vásár lebonyolítást Klaus Vogel profi vásárszervező végzi, a kivitelezési munkában a fő részt a Systemstandbau GmbH, a Reed Messe leányvállalata végzi. Természetesen lehetőség van komplett standkivitelezésre is. 49 m2-ig a kiállítási terület 200 euró/m2, az efeletti nagyságnál tovább csökkenek az árak. Igény esetén maga a 3000 m2-es nettó terület tovább növelhető, és rendelkezésre áll a Truck Stop Show terület is 150 euró/m2-es áron.

 

Az információk a www.Xfair.at weboldalról letölthetők.

 

Kommunikáció és networking

 

A rendezvény kommunikatív tartalmának és frissességének érdekében a kiállítási területen különböző plázák, bemutató területek, találkozási szigetek is kialakításra kerülnek. A Consulter’s Lounge területén aktuális szakmai kérdésekre adnak választ a szakértők, a Media Village Speaker’ Cornere lehetőséget ad interjúk és megbeszélések lebonyolítására. Első alkalommal kerül megrendezése a CE Wrapp Masters verseny. Ausztria és a szomszédos országok legjobb fóliafelhelyező szakemberei versenyeznek három napon keresztül a legjobb autódekoráció címért. A dekorálandó járművek között szenzációs módon egy Maserati sportautó is lesz. Naponta 10.30–16.30 között lehet a szakmai konferenciákat látogatni.

Open End rendszerben kerülnek megrendezésre a szakmai előadások és megbeszélések. Tulajdonképpen magára az egész vásárra ez a nyitottság lesz jellemző. Az iparág részvevői időkorlátozás nélkül, szabadon fejthetik ki gondolataikat, oszthatják meg tapasztalataikat. Vonatkozik ez magukra a kiállítókra is, akik a hivatalos nyitva tartási időn túl zárás után is hosszasan időzhetnek partnereikkel, akiket standjukra meghívtak. Zene és különböző attrakciók színesítik az Open End (időn túli) nyitva tartást.

Regisztrált látogatók belépődíj nélkül vehetnek részt a Print & Crossmedia kiállításon. A kiállítás mindhárom napján, egynapos, teljes düsseldorfi látogatást sorsolnak ki a szervezők a 2016 június elején tartandó drupa kiállításra. Ezenfelül a belépők kódjai alapján minden nap további meglepetéseket nyerhetnek.

 

                 Jegyezze fel!

                 Xfair, 2015. április 15–17.,

                 Marx Halle, Bécs

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();