NETLOCK beléptető rendszer az Óbudai Egyetemen

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A NETLOCK két beléptető kaput adott át az Óbudai Egyetem részére tanulmányi célokra, amelyek segítségével a hallgatók különféle azonosítási megoldásokat ismerhetnek meg a gyakorlatban. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának hallgatói a NETLOCK hozzájárulásának köszönhetően immár az RFID és NFC azonosítási megoldások megismerése során is a legújabb technológiákat tanulmányozhatják.

A vállalat két, a kutatás-fejlesztési és minőségbiztosítási folyamatok során alkalmazott forgóvillás beléptető kaput és központi vezérlő egységet adott át az egyetemnek, amelyeket összesen négy darab érintésmentes RFID- és NFC-olvasóval szereltek fel. Az átadott berendezése összértéke körülbelül hárommillió forint.

Az Óbudai Egyetem hallgatói 2012 szeptembere óta választhatják az „Elektronikus azonosítás biztonsági megoldásai” tantárgyat, amelyen keresztül a NETLOCK szakembereinek segítségével ismerkedhetnek meg az elektronikus azonosítás legújabb fejlesztéseivel. A diákok a vállalat saját fejlesztésű, intelligens CityPass kártyarendszerének példáján keresztül tanulhatnak, amelyet Magyar Termék Nagydíjjal és Magyar Innovációs Nagydíjjal is kitüntettek.

Pető Ferenc, a NETLOCK Kft. projektvezetője – aki maga is oktat az egyetemen – szerint: „Ezek az eszközök lehetőséget biztosítanak a hallgatók számára, hogy testközelből ismerhessék meg az RFID beléptető kapuknál felmerülő nehézségeket és biztonsági problémákat.”

„Az automatikus személy- és tárgyazonosítás komoly áttörés előtt áll, hamarosan mindennapossá válik az élet számos területén. Ezért jelentős előnynek tartjuk, hogy hallgatóink átfogó, gyakorlati ismereteket szerezhetnek ezekről a technológiákról” – mondta el Kutor László, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara Informatikai Rendszerek Intézetének egyetemi docense.

 

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();