Házilag komposztálható fóliacsomagolások

Olvasóink értékelése:  / 0

Komposztálással a hulladékok tömege is csökken. A házi komposztok mintegy 50 százalékban szerves anyagot tartalmaznak, amit a biológiailag lebomló műanyag csomagolások még tovább növelnek.

scroll back to top

Bővebben...

A palackokról visszatérünk a zacskókra?

Olvasóink értékelése:  / 0

A műanyag csomagolások következő generációjánál a környezetvédelem kiemelt szerephez jut. A hulladék mennyiségének csökkentése mellett előtérbe kerülnek a különböző recycling programok. Így például palackok helyett recycled PET (rPET) zacskók kerülnek felhasználásra. Nemcsak a tengerek és óceánok szeles, hullámverte partvidékein halmozódnak fel a műanyag flakonok és zacskók hegyei, hanem ezt láthatjuk minden dunai vagy tiszai áradás után is a teljes folyammeder mentén.

scroll back to top

Bővebben...

Dell recycling csomagolással

Olvasóink értékelése:  / 0

Egy innovatív, kereskedelmi szempontú kísérleti program keretében a Dell a technológiai iparágban elsőként készített óceáni műanyag hulladékból csomagolást. A vízi utakon és vízpartokról összegyűjtött és újrahasznosított hulladékot a vállalat a díjnyertes Dell XPS 13 2-in-1 laptop csomagolásához használja 2017. április 30-tól.

scroll back to top

Bővebben...

Unilever: újrahasznosítható műanyag csomagolóanyagok

Olvasóink értékelése:  / 0

Az Unilever bejelentése szerint a cégnél 2025-ig az összes műanyag csomagolóanyaga teljes mértékben újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz. A vállalat egyúttal arra szólította fel a napi fogyasztási cikkeket (FMCG) gyártó ipar szereplőit, hogy gyorsítsák fel  az ún. körkörös gazdaság megvalósításáért tett erőfeszítéseiket.

scroll back to top

Bővebben...

Állati eredetű műanyag?

Olvasóink értékelése:  / 0

A vegetáriánusok is tiltakoznak

Sertések és birkák vágásakor keletkezett  melléktermékeket  használnak  fel a polimer granulátumok készítésénél. Az ebből készített műanyagok felhasználási területei a legkülönbözőbbek lehetnek, például az új angol ötfontost is erre nyomtatják.

scroll back to top

Bővebben...

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();