Packaging 69

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kedves Olvasó!

Néhány éve nem is álmodtunk a hazai csomagolás, logisztika, szállítmányozás ilyen mértékű fejlődéséről. Mitől változik a helyzet? Ez két okra is visszavezethető. Az első: a multik termékeik értékesítéséhez egyre nagyobb mennyiségű csomagolásokat igényelnek. A második: fejlődésnek indult a hazai gyártó- és feldolgozó ipar. Van mit becsomagolni.
Minden minőségi szempontból tökéletesnek kell lenni a multikhoz beszállítható csomagolásoknak. Gépi töltés, feldolgozás, csomagolás esetén szinte nincs tűréstartomány. Nem állhat le a gyártósor. Ipari felhasználásra csak iparilag gyártott csomagolóanyagok, csomagolások alkalmasak. A „hand made” csak „zsűrizett iparművészeti termékként” adható el. Most már felfejlődtünk a feladathoz, a multik elfogadják a hazai gyártású minőségi termékeket is. Persze csak akkor, ha nincs a gazdaságos fuvarozási körön belül saját csoportjukhoz, nemzetükhöz tartozó beszállító. A multikhoz történő beszállítói versengés ösztönzi a hazai csomagolóipar fejlődését. Minőségi terméket európai versenyáron kell adnunk. Az adott csomagolási mennyiségnek pontosan, just in time rendszerben kell a gépsorhoz érkeznie. Nagy éves megrendelések is tételek sokaságából áll. Más a csomagolása ugyanannak a terméknek a pillanatnyi márkaüzenet, a kereskedelmi politika, a kereskedelmi partner, a fogyasztói szegmentáció alapján. Más a promóciós vagy akciós értékesítés. Csomagolóiparunk ezeket az igényeket csak innovatív, korszerű beruházásokkal tudja kielégíteni. Ráadásul csak ezek hatékonyak.

A gyártás és csomagolás kiszolgálása a logisztika és a szállítmányozás fejlesztését húzza magával. A szolgáltatók is kénytelenek rugalmasan, gyorsan, hatékonyan dolgozni. Minden terméket a teljes életcikluson át kell tervezni, követni. A környezetvédelem, a hulladékhasznosítás és az újra termékgyártás egységes körforgásba kerül. A jelöléstechnika fejlődése a nyomon követhetőség mellett a hamisításvédelmet, az áruvédelmet is szolgálja.
2017-ben a három szakterület minden résztvevője nagyberuházások sorát indította el. Mostani számunkban több példát is be tudtunk mutatni. A Hungaropack 2017 Magyar Csomagolási Verseny díjazottjai kézzel foghatóan bizonyítják fejlődésünket. El kell ismernünk saját és versenytársaink eredményét. A fanyalgás helyett örüljünk eredményeinknek. Idén is hét világdíjat nyertünk mi, magyarok a WPO WorldStar csomagolási világversenyen, a „Százasok klubjába” kerültünk!
Eredményekben, gazdag, sikeres, boldog új évet kívánunk!
                                                                                                                                    Tolnai László

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();