Mozgalmas év végéhez közeledik a CSAOSZ 2017-ben is

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Csomagolási Világszövetség (WPO) 2016 májusában megtartott budapesti találkozója után idén egy csendesebb évre számítottunk. Szerencsére nem így lett, és számos bel-, valamint külföldi programot és megjelenési lehetőséget tudtunk kínálni (tag)vállalatainknak.

Szakmai ismeretek terjesztése, valamint a csomagolóipar fejlettségének, technikai haladásának bemutatása mindig kellemes feladat. Már januárban lehetőségünk nyílt erre, és az ALDI központjában több mint 30 menedzser jelenlétében a csomagolási trendekről, a karton, a hullámpapírlemez és a hajlékony falú csomagolószerek piacán megfigyelhető folyamatokról, hazai újdonságokról egynapos program keretében – vezető tagvállalati szakemberek tolmácsolásában – adhattunk áttekintést.
Februárban már nemzetközi szintre léptünk. A bécsi Magyar Nagykövetséggel, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal (MNKH) szorosan együttműködve B2B találkozókat szerveztünk. A magyar részről megjelent nyolc társaság 78 kétoldalú megbeszélést folytatott – eddig még nem ismert – osztrák partnerekkel.
A  következő,  márciusi  kiemelt  program a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület szervezésében és a CSAOSZ, valamint a Nyomda- és Papíripari Szövetség  partnerségével megvalósított PPDexpo volt. Az idén immár harmadik alkalommal megrendezett expó igazolta a létrehozók célját, és sikerült a nyomda- (P), a csomagolóipar (P) és a digitális (D) szakma eseménysorozatává fejleszteni. Habár a csomagolóipar tucatnyi társasággal képviseltette magát az eseményen, még szükség van az aktivitásuk fejlesztésére.
Május eleje az Interpack bűvöletében telt. A CSAOSZ az MNKH-val karöltve idén is szervezett közösségi magyar standot a világ minden bizonnyal legjelentősebb szakkiállításán. A 2014. évihez képest közel dupla kiállítási területen megjelent hét (BoxPrint-FSD Packaging Kft., Codex Zrt., Flexo Innovációs Klaszter, Krajcár Kft., Mátrametál Kft., Pikopack Zrt. és a Sipospack Kft.), többségében CSAOSZ-tagvállalat hősiesen állta a világ minden részéről érkezett látogatók rohamát.
Az Interpack azonban nem csak erről szólt. A standot meglátogatta, majd közös programot is szervezett a Magyar Nagykövetség düsseldorfi főkonzulja és külgazdasági attaséja, a Csomagolási Világszövetségnek (WPO) az Innovation Park pavilonban létesített standján bemutathattuk a Dr. Plast Engineering és a Greiner Packaging Kft. által a Hungaropack Magyar Csomagolási Versenyen „Save Food” díjat nyert nevezéseit, és a Codex Zrt., valamint az STI Petőfi Nyomda vezetői a kiállítás nyitónapján vehették át a csomagolási világversenyen elnyert WorldStar díjaikat is.
Idén ünnepelhettük a Hungaropack Magyar Csomagolási Verseny alapításának 50. évfordulóját. A verseny fél évszázados története során a szervezők sok-sok támogatást kaptak, de csupán az élelmiszeripart felügyelő miniszter támogatta minden alkalommal. Ezért is örültünk annak, hogy az esemény felett fővédnökséget vállalt Dr. Fazekas Sándor miniszter. A verseny 50 évének a CSAOSZ úgy állított emléket, hogy egy kiadványban összegyűjtötte  az  eddig  megrendezett 33 verseny Hungaropack díjjal jutalmazott valamennyi nevezésének fényképét és megvalósítóját.
A Magyar Csomagolási Verseny ünnepélyes eredményhirdetését ezúttal is több mint száz szakember érdeklődésével kísért, egynapos csomagolási konferencia keretében októberben tartottuk. A konferencia bevezető előadásait Chikán Attila akadémikus, valamint Tolnai László, a Packaging és Print & Publishing szaklapok tulajdonos főszerkesztője tartotta.
Az izgalom pedig csak ezután következett. A Csomagolási Világszövetség novemberben Rio de Janeiróban tartotta 99. közgyűlését, amelyen Pierre Pienaart választották meg az új elnöknek. Az őszi ülés fontos programja a WorldStar csomagolási világversenyre beérkezett nevezések zsűrizése. Idén azzal indultunk, hogy Magyarország, a magyar vállalatok eddig 96 világdíjat érdemeltek ki, és jó lenne a 100-at elérni. 103 lett! Köszönjük a magyar pályázóknak a remek munkáikat.         

        Nagy Miklós főtitkár


scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();