Hungaropack: PACKAGING különdíj nyertese

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Béflex Zrt.
Fragrance Poligon parfüm-display

A display prémiumminőségű parfümöket kínál. Elsősorban biztonsági, másodsorban praktikus okokból a termékeket ábrázoló, valamint a leírásukat tartalmazó vonalkóddal ellátott kártyák kerülnek kihelyezésre.

Az állvány legfőbb jellegzetessége az ezüstfóliázott háromszögekkel tagolt, ívben hajlított középső része. Az ezüst fólia kiválasztásánál fontos szempont volt az, hogy fényessége ellenére ne látszódjanak meg rajta az ujjlenyomatok. A völgyelések és bemetszések megfelelő kombinációjának köszönhetően az íves rész hajlításkor előhajtogatás nélkül is felveszi a formáját. Különleges alakja nemcsak az esztétikumát, hanem a stabilitását is növeli. Ragasztás csak a középső rész és a hátfalelemek illesztésénél található, ez nem akadályozza a lapra szerelést, ugyanakkor egyszerűsíti az összeállítást. A stabilitás érdekében az állvány súlypontja alacsonyan van, ezért akár a talajra, akár – a kihajtható füleknek köszönhetően – CHEP rakodólapra rögzítve is stabil.
A display alapanyaga mikrohullámú és ötrétegű hullámpapírlemez, amelyre ofszetnyomtatott  ívet  kasíroztak,  majd a lábazati részt és a koronát fényes fóliával laminálták. A display-t a szerkezetére erősített PET-anyagú szórólaptartó egészíti ki.

Rondo Hullámkarton-gyártó Kft.
Párnatasak kínáló-gyűjtőcsomagolási rendszer

A nevező exkluzív édességhez tervezett kétrészes polcra kész gyűjtőcsomagolást. A tálcával egy darabból készülő betét láthatatlanul választja el és álló helyzetben megtartja a párnatasakokat, ezáltal kiemeli azok látványos megjelenését. A helytakarékos kialakítású tálca
türkiz nyomata a termék csomagolásának fő színével harmonizál, amin a negatívban megjelenített embléma visszafogottan, de karakteresen érvényesül. Mind a szerkezeti kialakítással, mind a grafikával fokozza a fogyasztói csomagolás reklámhatását.
A párnatasak terhet nem viselhet, ezért a konstrukció (költséghatékony módon) olyan inline gyártható tetőt kapott, mely a  tálca  peremén  belül  helyezkedik  el. A betét kialakításánál így azt is figyelembe kellett venni, hogy a kínáló tálcába a tetőt könnyen bele lehessen helyezni, majd az üzletben levenni. A tálca mikrohullámú, míg a tető B hullámosítású hullámpapírlemezből készült, mindkettőnél fehér fedőréteggel.
A prémiumkategóriás termék esetében a gépi csomagolás igénye nem merül fel. A csomagolás természetes alapanyagának köszönhetően környezetbarát, felhasználás után 100 százalékban újrahasznosítható.

PRINT & PUBLISHING magazin különdíj nyertese


Helikon Nyomda Kft.:
KOCH FRISCH borcímkecsalád


A nevezett borcímkecsalád újdonsága, hogy alappapírját egy polipropilén réteggel laminálták, ezáltal lényegesen jobban bírja a „jeges vödör” teszteket. A megújított arculat a vásárlói igényeket szem előtt tartva hívja fel a vásárlók figyelmét a borászati cég termékeire.
A tapadócímke gyártása többféle technológiai újdonságot, a megszokottól eltérő műszaki megoldást igényelt, hiszen szita-, dombor- és hologramnyomtatást is alkalmaztak. A hátcímkén egy „élő borhőmérő” is található, amelyen az optimális fogyasztási hőmérséklet egyszerűen ellenőrizhető. A címke könnyen lehúzható a palackról, ezért nem okoz problémát a csomagolóeszköz újratöltésekor vagy anyagában történő hasznosításakor.
A tervezett mennyiség 100-200 ezer db/év, a címkézés gépi úton történik. A papír–polipropilén anyagtársítás csak energetikai újrahasznosítást tesz lehetővé.


scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();