Minden idők legsikeresebb DRINKTEC kiállítása

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Szeptember végén zárta kapuit Münchenben a Drinktec 2017. A négyévente megrendezésre kerülő kiállítást 76 ezer látogató tekintette meg, ami 10 ezerrel több a 2013. évihez viszonyítva.

Nőtt a kiállítók száma is. 2017-ben 80 országból 1749 kiállító vett részt. A 76 ezer látogató 67%-a külföldi volt. A SIMEI bortechnológiai szakvásár első alkalommal volt a Drinktec alkíállítása. Ernesto Abbona, az Unione Italiana Vini (UIV) elnöke nagyon  jó  döntésnek  minősítette  a  SIMEI és a Drinktec összekapcsolását, hiszen ez  teljes  mértékben  nemzetközivé  tette a SIMEI-t. Európa és Észak-Amerika számos vincellérje látogatta meg a rendezvényt. A bor-, pezsgő- és szeszesital-kiállítás iránt 17 480-an érdeklődtek. Sikeresnek ítélte meg az együttműködést az Anformape (National Association of Machinery Suppliers and Products for Winemaking) elnöke, Marzio Dal Cin is.
Szintén a Drinktec 2017 részkiállítását képezte az Oils + Fats. Ez Európa egyetlen szakmai vására, ami a növényi és állati eredetű olajok, zsírok feldolgozásával foglalkozik. Ezen 16 ország 49 kiállítója mutatta be termékeit. Jól láthatóvá vált a két terület szoros kapcsolata a liquid food, a folyékony élelmiszerek vonatkozásában, hiszen azonos gépeket, komponenseket használnak a résztvevők. A látogatók is egyetértettek a két tematika együttes megjelenésével. Ezt a részkiállítást 10 700-an tekintették meg, ami 22%-os növekedést jelent az előző rendezvényhez képest.
Németország kényelmi és italkereskedelmi szakvására, a Pro FachHandel is a Drinktec 2017 ernyőkiállítás alatt volt megtekinthető. Az italkereskedelem és a Drinktec szoros kapcsolata egyértelművé vált. Több mint 2000 látogató érkezett Kínából, a SIMEI révén jelentős volt az olasz látogatók számának növekedése, 5240-en érkeztek az országból. Jelentősen nőtt a dél-amerikai érdeklődés is, csupán Argentínából 545-en jöttek el. Franciaországból 1800-an, Brazíliából 1100-an érkeztek. Oroszország 1857 látogatójával megelőzte az USA 1570 érdeklődőjét, de Ausztriából is 1567-en, Spanyolországból 1254-en, Hollandiából  1221-en  látogatták meg a kiállítást. A megkérdezettek 96%-a részt kíván venni a 2021-es szakkiállításon.
A számos networking program és díjkiosztó mellett az olyan speciális programok is népszerűek voltak, mint például a Place2beer, amelyre a világ minden tájáról érkeztek sörfőzők. Az Innovation Flow Lounge elnevezésű eladási, illetve marketingprogramokon is több mint ezren   vettek részt. Szintén népszerű volt a Drinktec Fórum. Speciális témákkal is megismerkedhettek a résztvevők, mint például az intelligens csomagolásokkal, amelyek nyomtatott elektronikai komponenseket tartalmaznak.
Kiemelendő a díjak közül a World Beverage Innovation Awards, amire idén 370  termékkel  neveztek  be 40 országból 29 kategóriában. Ez a verseny a nemzetközi italipar területein az innovatív fejlesztéseket értékeli, ahol a legjelentősebb piaci szereplők rendszeresen megmérettetik magukat.
Magyar kiállítókkal is találkozhattunk az ADM  WILD  SEE,  az  Agrometal  Klaster, a Döhler Hungária, a Dolium Első Hazai Hordógyár, Flavorchem Europe, a Poliol PET Packaging, a Sure Torque Európa, a ZIP Technologies  képviseletében.

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();