Szakmai kiválóságokat díjaztak

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A CSAOSZ Elnöksége 2003-ban alapította és a 2004. évi közgyűlés keretében adta át első ízben a csomagolási és anyagmozgatási szakterület első szakmai elismerését, „A szakmáért” életműdíjat.

A szakmáért életműdíj több mint 10 éves története azt mutatja, hogy számos rendkívül értékes kollégára érkezett javaslat, akik azonban a díjkiírás feltételeinek nem mindenben megfelelve nem kaphatták meg az elismerést, noha szakmai munkájuk kiemelkedő, és mindenképpen megbecsülést érdemel.

A CSAOSZ Elnöksége ezért 2016 októberében úgy döntött, hogy újabb szakmai elismerést alapít, „A csomagolóipar haladásáért” elnevezéssel. A 2017. évi közgyűlés keretében adtuk át első ízben ezeket a kitüntetéseket.

2017-ben „A szakmáért” életműdíjat Reményi Antal és Sárdi Sándor, „A csomagolóipar haladásáért” díjat első ízben Birta István és Starcz Zoltán kapta.

„A szakmáért” életműdíj: Reményi Antal

Vegyipari gépészmérnökként pályafutását előbb a Papíripari Vállalat Kartonlemezgyárában, később a Duna Papírárugyárban kezdte, majd az Anyagmozgatási és Csomagolási Intézet munkatársa lett. Az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság kitüntetéssel ismerte el. A rendszerváltás idején a Minipak Kisszövetkezet munkatársa lett. 1991-ben alapította meg vállalkozását, a Reményi Csomagolástechnika Kft.-t. Felismerte a több lábon állás jelentőségét, ezért a kereskedelmi, disztribútori tevékenységét csomagolószer-gyártó kapacitással is kiegészítette. A két budapesti mellett három megyeszékhelyen üzemeltet értékesítési pontot, a gyártóbázis Sződön található. Reményi Antal a Könnyűipari  Műszaki Főiskolán két évtizeden keresztül csomagolásgépesítést oktatott, több jegyzet, tankönyv fűződik nevéhez.

„A szakmáért” életműdíj: Sárdi Sándor

Mérnöki oklevelét Németországban szerezte, Drezdában és Chemnitzben  tanult.   Nyíregyházára   1973-ban   került, a műszaki feladatokat  termelésirányítói munkakör követte, és a gyártmányfejlesztés is hozzá tartozott. Miskolcon gazdasági mérnök másoddiplomát szerzett. 1983-ban gyárigazgatói kinevezést kapott, innen ment nyugdíjba 2009-ben. Igazgatóságának első éveiben a hullámpapírlemez-gyártó gép nagyrekonstrukcióját irányította. Nyíregyházi gyárigazgatóként a Dunapack keleti terjeszkedésének egyik irányítója volt. 1998–2008 között a Magyar Hullámtermék-gyártók Szövetsége igazgatójaként az Európai Hullámpapírlemez-gyártók Szövetsége delegáltja. Az osztrák kormány megbízása alapján 2000–2010 között a nyíregyházi konzulátus tiszteletbeli konzuli feladatait látja el.

„A csomagolóipar haladásáért”: Birta István

Birta István a Nehézipari Műszaki Egyetemen 1968-ban szerzett gépészmérnöki oklevelet. Pályakezdő Sirokon, a Mátravidéki Fémműveknél helyezkedett el, 1987-ben a Mátravidéki Fémművek Füzesabonyi Gyárába gép- és szerszámellátási vezető beosztásba, 1994 és 2004 között a Pikopack Zrt. főmérnöke lett. Kiemelt feladata volt  előkészíteni új termékek gyártásának beindítását. Egyetemi oktatáshoz, posztgraduális képzéshez hiánypótló háttéranyagot dolgozott ki. Angliában és Oroszországban szakmai segítségével indult el aeroszolpalack-gyártó üzem. Nyugdíjba vonulását követően a Pikopack munkáját tovább támogatja. Két jelentős újítását is Kiváló Újító jelvénnyel jutalmaztak.

„A csomagolóipar haladásáért” 2017 díj: Starcz Zoltán

Papíripari mérnöki tanulmányait a Felsőfokú Könnyűipari Technikumban, majd a Könnyűipari Műszaki Főiskolán, végül az Erdészeti és Faipari Egyetemen végezte. Pályafutását 1961-be a Papíripari Vállalat Csomagolóanyag-gyárában kezdte üzemtechnikusként. A hullámtermékek konstrukciós tervezésének hazai úttörője, a Hajós utcai gyártmányfejlesztő csapatának irányítója lett.  A Csepeli Papírgyárban 2007 végéig dolgozott a értékesítési, kutatás-fejlesztési, majd műszaki vevőszolgálati munkakörökben. Tizenkét, az Országos Találmányi Hivatal által ipari mintaként elismert csomagolóeszköz-konstrukció fűződik nevéhez. A Pille Pakk néven ismertté vált hullámpapírlemez kiskonténer szolgálati szabadalmat kapott.

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();