Packaging 69

Olvasóink értékelése:  / 0

Kedves Olvasó!

Néhány éve nem is álmodtunk a hazai csomagolás, logisztika, szállítmányozás ilyen mértékű fejlődéséről. Mitől változik a helyzet? Ez két okra is visszavezethető. Az első: a multik termékeik értékesítéséhez egyre nagyobb mennyiségű csomagolásokat igényelnek. A második: fejlődésnek indult a hazai gyártó- és feldolgozó ipar. Van mit becsomagolni.
Minden minőségi szempontból tökéletesnek kell lenni a multikhoz beszállítható csomagolásoknak. Gépi töltés, feldolgozás, csomagolás esetén szinte nincs tűréstartomány. Nem állhat le a gyártósor. Ipari felhasználásra csak iparilag gyártott csomagolóanyagok, csomagolások alkalmasak. A „hand made” csak „zsűrizett iparművészeti termékként” adható el. Most már felfejlődtünk a feladathoz, a multik elfogadják a hazai gyártású minőségi termékeket is. Persze csak akkor, ha nincs a gazdaságos fuvarozási körön belül saját csoportjukhoz, nemzetükhöz tartozó beszállító. A multikhoz történő beszállítói versengés ösztönzi a hazai csomagolóipar fejlődését. Minőségi terméket európai versenyáron kell adnunk. Az adott csomagolási mennyiségnek pontosan, just in time rendszerben kell a gépsorhoz érkeznie. Nagy éves megrendelések is tételek sokaságából áll. Más a csomagolása ugyanannak a terméknek a pillanatnyi márkaüzenet, a kereskedelmi politika, a kereskedelmi partner, a fogyasztói szegmentáció alapján. Más a promóciós vagy akciós értékesítés. Csomagolóiparunk ezeket az igényeket csak innovatív, korszerű beruházásokkal tudja kielégíteni. Ráadásul csak ezek hatékonyak.

scroll back to top

Bővebben...

Mozgalmas év végéhez közeledik a CSAOSZ 2017-ben is

Olvasóink értékelése:  / 0

A Csomagolási Világszövetség (WPO) 2016 májusában megtartott budapesti találkozója után idén egy csendesebb évre számítottunk. Szerencsére nem így lett, és számos bel-, valamint külföldi programot és megjelenési lehetőséget tudtunk kínálni (tag)vállalatainknak.

scroll back to top

Bővebben...

WorldStar: Magyarország a Százasok Klubjában!

Olvasóink értékelése:  / 0

A világversenyen három magyar csomagolószer-gyártó hét, a szakma Oscas-díjának számító WorldStar csomagolási világdíjat nyert.

scroll back to top

Bővebben...

Hungaropack 2017 díjazottjai: Gratulálunk a nyerteseknek!

Olvasóink értékelése:  / 0

Az ACSI Anyagmozgatási és Csomagolási Intézet 1967-ben alapította a Hungaropack Magyar Csomagolási Versenyt, aminek ötvenedik évfordulóját Dr. Fazekas Sándor miniszter fővédnöksége mellett a CSAOSZ gondozásában ünnepelhette meg a szakma.

scroll back to top

Bővebben...

Hungaropack: PACKAGING különdíj nyertese

Olvasóink értékelése:  / 0

Béflex Zrt.
Fragrance Poligon parfüm-display

A display prémiumminőségű parfümöket kínál. Elsősorban biztonsági, másodsorban praktikus okokból a termékeket ábrázoló, valamint a leírásukat tartalmazó vonalkóddal ellátott kártyák kerülnek kihelyezésre.

scroll back to top

Bővebben...

Újabb díjeső a Rondónál

Olvasóink értékelése:  / 0

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat nívós, magas minőségről tanúskodó elismerését a Rondo Hullámkarton-gyártó Kft. szaloncukorgyűjtő- és kínáló doboza is elnyerte. Most újabb eredmények kerültek fel a cég büszkeségfalára: a vállalat termékeit két különdíjjal és egy oklevéllel díjazta a szakmai zsűri a Hungaropack 2017 Magyar Csomagolási Versenyen.

scroll back to top

Bővebben...

Minden idők legsikeresebb DRINKTEC kiállítása

Olvasóink értékelése:  / 0

Szeptember végén zárta kapuit Münchenben a Drinktec 2017. A négyévente megrendezésre kerülő kiállítást 76 ezer látogató tekintette meg, ami 10 ezerrel több a 2013. évihez viszonyítva.

scroll back to top

Bővebben...

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();