Budapest Airport: Magyar Gazdaságért díj

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a „Magyar Gazdaságért” díjat adta át Jost Lammersnek, a Budapest Airport vezérigazgatójának.

Tíz év alatt 360 millió euró, azaz közel 112 milliárd forintot  saját forrásból a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér infrastruktúrájának fejlesztésére, új utasforgalmi és logisztikai létesítmények építésére és a légikikötő szolgáltatásainak bővítésére. Az évtized végéig pedig újabb 160 millió eurónyi, azaz mintegy 50 milliárd forintnyi összeget fordítanak a repülőtér további bővítésére és az infrastruktúra fejlesztésére. A BUD:2020 elnevezéssel meghirdetett modernizációs program keretében megvalósul a 220 méter hosszú, 2B-oldali beszállító folyosó, új parkolók, illetve cargo-, logisztikai és környezetvédelmi fejlesztések.
A fejlesztések egyik leglátványosabb eleme a hat  évvel  ezelőtt  átadott  SkyCourt, a  2. Terminál új, központi csarnoka. Ehhez kapcsolódóan már zajlik a 2B Terminál oldalán egy több mint 10 ezer m2-es utasmóló építése.
Közel 40%-kal bővültek a repülőtéri parkolási lehetőségek, amelyek száma mostanra eléri a 4700 férőhelyet. Új szerelőhangár épült a Wizz Air légitársaság gépeinek. Korszerű szigetelést kapott a Lufthansa Technik szerelőhangárja, hasonló munkák zajlanak a másik javítóbázis, az Aeroplex területén is. A repülésbiztonság növelése érdekében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új műszeres leszállító  rendszert  kapott, és  felújították az egyes futópálya betonfelületének 900 méteres szakaszát.

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();