Coloplast: százmilliárdos forgalmú cég bővített Tatabányán

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Felavatták a dán tulajdonú, gyógyászati segédeszközöket előállító Coloplast új csomagoló- és disztribúciós központját (PDC) Tatabányán. A magyar cég több mint 100 milliárd forintos forgalmat bonyolít.

Három éve kezdték a logisztikai központ tervezését, másfél éve fogtak hozzá az építkezéshez, mára pedig elkészült a korábbinál ötször nagyobb, 25 ezer m2 alapterületű telephely – mondta Dietmar Vollmer, a Coloplast alelnöke. Az új logisztikai központ többfunkciós: a késztermékek megfelelő célországokba szállításán kívül a termékek országspecifikus csomagolását is itt végzik. A Coloplast erről a telephelyről látja el termékekkel a közép-európai piacokat, illetve a tengerentúli fejlődő országokat.
A csarnokokban jelenleg 428-an dolgoznak, a létszám hamarosan eléri az ötszázat. Az egészségügyi termékeket előállító, dániai központú Coloplast húsz éve van jelen Magyarországon, háromezernél több munkavállalót foglalkoztat nyírbátori, illetve tatabányai üzemében. A magyarországi Coloplast- gyárak rendelkeznek a legnagyobb termelési kapacitással, megelőzve a világ többi pontján (az Amerikai Egyesült Államokban, Dániában, Franciaországban és Kínában) található öt gyártó létesítményt. A nyírbátori üzemet legutóbb 2015 áprilisában bővítettek 7,9 milliárd forint értékű beruházással, ekkor stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek a kormánnyal. Tavaly augusztusában avatták a 6 milliárd forintos beruházással felépült negyedik gyártócsarnokukat Tatabányán.
Az avatóünnepségen jelen volt Kirsten Geelan, Dánia budapesti, valamint Hellebrandt László, Magyarország dániai nagykövete is.

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();