Épül a Cargo City központ

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

TNT- és DHL-bázisok Ferihegyen

Teljes gőzzel üzemel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Terminálja tőszomszédságában átadott két új logisztikai bázis, a TNT és a DHL Express új raktár- és irodaközpontja.

A magyar vállalkozások nemzetközi fuvarozási teljesítménye az elmúlt tíz évben több mint két és félszeresére emelkedett, a szektor hozzájárulása a magyar bruttói hazai termékhez 6,3 százalékot tesz ki, de még van hova fejlődni, mert a fejlett ipari országokban ez az arány 10-12 százalékot képvisel. A két korszerű logisztikai bázist nyáron vehette birtokba a két nemzetközi csomagküldő szolgálat, az építkezés alig egy évet vett igénybe.
A DHL Express új logisztikai bázisának legfontosabb eleme a 6000 négyzetméteres raktár és szortírozó, mellette egy 2400 négyzetméteres irodaház kapott helyet, míg a bázis teljes területe eléri a 60 000 négyzetmétert, beleértve a teherautók  számára  kialakított  parkolót és manőverező területet. A DHL Freight és a Global Forwarding üzletág mellett már a DHL Express is a repülőtéren működik. A Deutsche Post DHL-csoport számára, a budapesti új létesítményük jelentős mérföldkő a DHL Express 25 éves magyarországi történetében.
A TNT, ami naponta közlekedő Boeing B737-400F típusú repülőgéppel bonyolítja le a magyarországi áruforgalmat, idén júniusban vette át az új repülőtéri bázist. A korszerű létesítmény hozzájárul a szolgáltatási színvonal emeléséhez, a szállítási határidők további rövidítéséhez. A TNT új raktárának alapterülete eléri az 5000 négyzetmétert, további 3000 m2-t foglalnak el az irodák, a kamionok manőverezési területe pedig 8500 négyzetméter.
A két beruházás több mint 600 munkahelyet jelent a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amely a jelenlegi mintegy 12 ezer dolgozójával a legnagyobb munkáltató a dél-pesti régióban.
A Budapest Airport – tekintettel a légi teheráru-szállítás rendkívül dinamikus növekedésére – újabb beruházást igényel. A 2. Terminál közelében jövőre elkezdődik egy újabb, Cargo City névre keresztelt logisztikai központ építése. Ezen keresztül akár évi 250 000 tonna légi teheráru indulhat vagy érkezhet Magyarországra, a jelenlegi forgalom több mint kétszerese.

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();