GW: Selyemút újraélesztése

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Gebrüder Weiss 1,36 milliárd euró nagyságú árbevételt ért el, ami 6,4 százalékos forgalomnövekedést jelent az előző évhez képest (2015: 1278 millió euró; 2016: 1360 millió euró).

Az elmúlt évben a Gebrüder Weiss tovább bővítette szolgáltatási spektrumát a high-tech és az autóipar ágazatában, illetve logisztikai megoldásokat dolgozott ki a fogyasztási és márkás cikkek gyártóinak. A házhoz szállítási szolgáltatások (B2C) ágazatban a Gebrüder Weiss megszilárdította piacvezető pozícióját Ausztriában, köszönhetően a kétemberes szállításnak és további választható, kiegészítő szolgáltatásoknak, mint például az összeszerelési, beüzemelési vagy működésellenőrzési tevékenységeknek. A magánügyfelek részére történő szállítási szolgáltatás már több kelet-európai GW-kirendeltségnél elérhető. A DPD Ausztria 2016-ban 17 százalékkal több csomagot kezelt magánügyfelek részére. A DPD, amelynek a Gebrüder Weiss csomagszolgálat (GWP) a résztulajdonosa, összesen 43,8 millió csomagot továbbított, amely 2015-höz képest közel 2,5 milliós növekedést jelent.

A Gebrüder Weiss számára további stratégiai lépést jelentett közép-ázsiai szolgáltatásainak továbbfejlesztése az egykori Selyemút mentén. A terület még hatékonyabb elérése érdekében a vállalat a légi és tengeri szállítás mellett intermodális megoldást is biztosít Kína és Európa között, illetve gyűjtőáru összeköttetést alakított ki a Kaukázusban és Iránban. Az egységes magas minőségi szabványok helyben történő betartását az oroszországi, kazahsztáni és törökországi új telephelyek biztosítják. További siker, hogy a meglévő dél-németországi kirendeltségekben növelni tudták a logisztikai kapacitást.

 

A Gebrüder Weiss konszern közúti és logisztikai üzletága 5 százalékkal, 900,7 millió euróra növelte forgalmát (2015: 857,7 millió euró). A légi és tengeri üzletág eredménye 2016-ban 2,9 százalékos visszaesést mutat 285,6 millió eurós forgalmával (2015: 293,9 millió euró). A csomagszolgálat (KEP) területén 4 százalékos forgalomnövekedést, az új üzlet területén pedig 31,8 százalékot ért el.

A saját tőke aránya kissé emelkedett, 57,5 százalékra (2015-ben 56,5 százalék), ez továbbra is a vállalat messzemenő pénzügyi függetlenségét biztosítja. A befektetések összege elérte a 33,10 millió eurót, ami megfelel a sokéves átlagnak. 2016-ban munkatársai száma 6500-ra nőtt (teljes munkaidős foglalkoztatás).

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();