Karzol-Trans: 3,8 milliárdos beruházás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Karzol-Trans Kft. 1,6 milliárd forintos új ecseri beruházásának alapkőletételén jelen volt Varga Mihály is. Az új telephely 110 új állást hoz létre és 100 új kamion vásárlására is sor kerül.

Az eseményen írták alá azt a szerződést is, amelynek értelmében 2,2 milliárd forint értékben szállít 100 nyergesvontatót a cégnek a Renault Trucks Magyarország. Joós Zoltán ügyvezető szerint az új telephely és logisztikai központ megfelel a XXI. századi igényeknek. A fejlesztéssel a cég a várakozások  szerint  két  év alatt  megduplázza a 2015-ben elért 3 milliárd forintos árbevételét, és 110 új munkahellyel bővülve 250 fölé emeli a foglalkoztatottainak számát. A vezető fontosnak nevezte, hogy a telephely közel fekszik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez, az M0-s autóúthoz, valamint korábbi, monori telephelyükhöz is, amelyen továbbra is végzik a járműpark szervizelését.
A szállítmányozás mellett raktározási profillal bővülő cég több ütemben megvalósuló fejlesztését bemutatva az ügyvezető elmondta, hogy 5 ezer négyzetméteres raktárbázis jön létre, korszerű töltőállomás épül, kulturált pihenőhely várja majd a munkatársakat, és őrzött parkolót is kialakítanak. Hozzátette, hogy egy 400 négyzetméteres oktatási központ is létesül. Az 1,6 milliárd forintos beruházáshoz közel 700 millió forint hitelt vettek igénybe a növekedési hitelprogram keretében.
Magyarországon 11 ezer 700 közúti fuvarozási vállalkozás működik, amelyek 62 ezer 720 járművet, főként teherautót és nyergesvontatót üzemeltetnek. A közúti közlekedési szolgáltatási szektor foglalkoztatja a magyarországi munkavállalók 3,5 százalékát és hozzávetőleg 500 milliárd forintos éves adóbefizetéseivel az államháztartás bevételének 5 százalékát biztosítja.

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();