Trans-Sped: új egymilliárdos raktárcsarnok Tatabányán

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Hatezer négyzetméteres raktárcsarnokot avatott a Trans-Sped Kft., amely közel egymilliárd forintos zöldmezős beruházás keretében, kevesebb mint egy év alatt épült fel a Tatabánya-Környe Ipari Parkban. A debreceni székhelyű, magyar tulajdonú logisztikai szolgáltató cég országosan több mint 700, a térségben közel 200 főt alkalmaz. A most felavatott raktárcsarnokkal összefüggésben a vállalatnál helyben dolgozók létszáma várhatóan 30 százalékkal növekszik.

Az elkészült raktárcsarnokot a Trans-Sped Kft. az AGC Glass Hungary Kft.-vel kötött hosszú távú raktározási és szolgáltatási szerződésben felmerült ügyféligényre reagálva építtette meg. A két vállalat együttműködése 9 évvel ezelőtt indult, amely mára stratégiai együttműködéssé nőtte ki magát. A felépült raktárcsarnoknak köszönhetően az AGC képessé lesz helyi gyárát néhány százméteres távolságból ellátni, így lehetővé válik a rugalmas (just-in-time) alapanyag ellátás.

„A Trans-Sped Csoport számára kiemelkedő eredmény, hogy magyar logisztikai szolgáltatóként egy multinacionális autóipari  cég  stratégiai  partnere  lehet. A   vállalkozás   a   csarnoképítésre,   mint a jövőbeni lokális beruházások első lépésére tekint, hiszen a vásárolt terület lehetővé teszi a további fejlesztések megvalósítását is” – nyilatkozta Bátki Sándor, a Trans-Sped Kft. ügyvezető igazgató helyettese a megnyitó ünnepségen.

A két cég együttműködése a fuvarozás területén is folytatódik: az AGC síküvegének tárolásán felül annak szállítását is magyar vállalkozások fogják bonyolítani az idei év júniusától, ami havonta több mint 400 kamiont jelent, és ennek több mint felét a Trans-Sped Kft. fogja biztosítani.

A Trans-Sped Cégcsoport 1990 óta van jelen a logisztikai piacon. Országos szállítmányozási irodahálózattal, csaknem kétszáz közúti gépjárművel, valamint a most megépült raktárcsarnokkal együtt 180 ezer négyzetmétert meghaladó raktárkapacitással, és több mint hétszáz logisztikai szakemberrel áll a megbízók rendelkezésére.

Az AGC Glass Hungary Kft. autóipari beszállítóként személygépkocsikhoz gyárt oldal- és hátsóüveget, valamint napfénytetőt a világ legnagyobb autógyárai számára. Termékei 93 százalékát exportálja, a többi a győri Audihoz, a kecskeméti Mercedeshez és az esztergomi Suzukihoz kerül.

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();