Új óriás van születőben

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A dán DSV érdeklődni kezdett az amerikai UTi Worldwide iránt. A hírt a DSV és az UTi egyaránt megerősítette. Azonos súlycsoportú mindkét logisztikai vállalat: a DSV 70 országban 22 ezer dolgozónak ad munkát, míg az UTi 59 országban 21 ezer főt foglalkoztat.

A dánok tavalyi árbevétele 6,1 milliárd rúgott, míg a kaliforniai székhelyű konkurencia csak 3,7 milliárd eurót forgalmat ért el. Ennek következtében az UTi jelentősen eladósodott. Legnagyobb hitelezőjük a P2 Capital Partners befektetői csoport, amely már néhány hónapja megbízta a Morgan Stanley szaktanácsadóit, hogy dolgozzanak ki megoldást az UTi adósságának kezelésére. Ennek egyik lehetőséges módja az UTi értékesítése. A két vállalat között már létrejött a kapcsolat, de hivatalosan tárgyalásokba még nem kezdtek.

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();