Drónnal szállít a DHL

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A német logisztikai vállalat, a DHL, drónnal szállít csomagokat a német Juist szigetre. Ez az első alkalom Európában, hogy egy pilóta nélküli repülőgép szállít árukat.

A Germany Deutsche Post tulajdonában álló vállalat nemrégiben csatlakozott az Amazonhoz és a Google-höz a drónok tesztelésében, ők a nem túl messzi sziget csomagszállítását oldják meg robottal  Ez a drón – a csomagkopter – képes akár 65 km-t is megtenni egy óra alatt. Gyógyszereket és olyan árukat fog szállítani, amik sürgősséget szállítást igényelnek azon a szigeten, ahol autó még nem járt. Ha a próbaszállítások  sikeresnek bizonyulnak, akkor a drón távolabbi helyekre és vészhelyzet esetén is szállíthat majd küldeményeket. Ugyanakkor a drónok kritikusai aggodalmaik fejezték ki a magánélet és a technológia biztonsága miatt. legfőbb problémának jelezték, hogy a drónok összeütközhetnek más repülőgépekkel, vagy akár emberrel is. Ennek ellenére a Deutsche Post engedélyt kapott a német Közlekedési Minisztériumtól, valamint a lég iközlekedést ellenőrző szervtől is a Juist projekthez, így egy korlátozott területen repül majd a csomagkopter. A drón nem fog házak fölött repülni – mondta a DHL szóvivője.

A drónnak 4 forgólapátja van, 5 kg és maximum 1,2 kg tömegű csomagot képes szállítani. A földről ellenőrizni fogják, de a repülés teljesen automata lesz. A 12 km-es út Juist szigetre 15-30 percet vesz majd igénybe, az időjárási viszonyoktól függően.

A közel 1700 fő által lakott északi-tengeri szigeten október közepén zárták a teszteket, amik sikeresnek bizonyultak.

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();