Liquid packaging: Nő a világ italfogyasztása is

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

2021-re mintegy 370,75 milliárd dollár forgalmat fog elérni a liquid, vagyis a folyadék-csomagolások piaca.

Ebbe a kategóriába a flexibilis és a szilárd csomagolású italok, vagyis a polietilén, polipropilén, aszeptikus és fúvással készült csomagolások egyaránt beletartoznak. Így a prognosztizált növekedés 2016 és 2021 között  5,4 százalék. Elsősorban az ázsiai-óceániai, valamint a dél-amerikai, a közel-keleti és afrikai térségben növekszik majd a folyadék-csomagolások iránti kereslet.

Pillanatnyilag a legelterjedtebb folyadék-csomagolások a kartonos, üveges és PET-megoldások. Legnagyobb mennyiségben vizek, szénsavas italok, alkoholos italok, tejtermékek kerülnek a csomagolásokba. A piac globális szereplői  közé  tartozik  többek  között  a The  Dow  Chemical  Company  (USA), az  International  Paper  (USA),  a  Tetra Pak International S.A. (Svájc), a Smurfit Kappa (Írország), valamint a Mondi Plc. (Ausztria) is.

Az extrúziós rétegezéssel gyártott csomagolások alapanyaga karton, fólia, alumíniumfólia és polimer. A globális extrúziós-bevonatos technológián alapuló folyadékcsomagoló anyagok gyártása 2016 és 2021 között 5,1%-kal nő, így eléri a 4,32 milliárd USD-t. Az extrúziós technológia legjelentősebb beszállítói közé tartozik az amerikai Dow Chemical Company, a holland AkzoNobel N.V., az osztrák Mondi Plc., az amerikai Exxon Mobil Corporation, a svájci Bobst Group SA, az osztrák Borealis AG, valamint a holland LyondellBasell csoport.

Jelentős kutatások folynak a felhasználható alapanyagok területén is, amelyek LDPE-, EVA-, polipropilén, polietilén-tereftalát bázisúak. Továbbra is kiemelt szerepet játszanak a papír-, karton-, fólia-, alumíniumfólia- és polimeralapú csomagolások.

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();