Passzív RFID-növekedés

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

1,2 milliárd taggel növekedett 2014-ben a felhasznált passzív RFID-k száma, ami így már most nagyobb, mint azt 2019-re prognosztizálták. Ezt a hatalmas mennyiségű növekedést az IDTechEx állapította meg.

Nagyban hozzájárult ehhez a növekedéshez a kiskereskedelmi alkalmazás elterjedése. Az UHV-RFID tageket használják a raktárakban, a raktárkészlet-nyilvántartásoknál, és a legújabb felhasználók közé a ZARA divatház tartozik, amely 2016-ig mintegy 2000 üzletében és kirendeltségén vezeti be az RFID-alkalmazást. Az IDTechEx becslése szerint csupán a kiskereskedelemben 2014 és 2024 között a ruházati cikkek területén több mint 25 milliárd RFID-tag kerül felhasználásra. 2020-ig ugyanekkora mennyiséget használ fel a cipőipar is.

A jól szabványosított termékek esetében az RFID alkalmazása robbanásszerű, ugyanis nagyobb biztonságot, komplexebb IT-feldolgozást jelent, és sok esetben még a fizetést is megkönnyíti.

A telekommunikációs ipar is nagymértékben használja és kísérletezik az RFID-technológiával. Az UHF-technológia mindenhol növekszik, de különösen Ázsiában. 2014-ben a teljes RFID-piac forgalma eléri a 8,89 milliárd USD-t. Ez magában foglalja természetesen nemcsak a tageket, hanem az olvasókészülékeket és a szoftvereket is. Már több mint 15 alkalmazási területen használják a passzív RFID-tagek az időjárási adatokat.

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();