Outsourcing előnyök a raklapkezelésben

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A raklap iránti kereslet a magyar gyümölcs- és zöldségágazatban a beérési és csomagolási szezontól függ. A fehér, fa raklap csererendszert alkalmazó termelőknek elegendő raklappal kell rendelkezniük ahhoz, hogy a betakarítási időszak kiugró szezonális követelményeit kezelni tudják, valamint elegendő hellyel, hogy a kevésbé intenzív időszakokban a raklapokat tárolni tudják. A megfelelő raklap-gazdálkodás időigényes, ám fontos ahhoz, hogy a termelő a készlet kimerülése ellen bebiztosítsa magát.

A csererendszer magas költségeinek minimalizálása érdekében a fehér raklapok vásárlása magában foglalja a beszállító kiválasztását és a minőség-ellenőrzést, valamint a szoros erőforrás-gazdálkodást is. Emellett a termesztőknek általában nincs lehetőségük a raklapok megfelelő ellenőrzésére és javítására, ami alacsonyabb minőségű javításokhoz vezet, vagy azt eredményezi, hogy a javíthatatlannak talált raklapokat ki kell dobni. A raklapállomány és a cseretevékenységek kezelése adminisztrációs költségekkel jár. Ezenkívül a fehér raklap csererendszerben hiányoznak a szabványos és dokumentált ellenőrzési folyamatok.

Amikor a gyümölcs- és zöldségtermesztők a raklap kezelését outsourcing formában a CHEP-re bízzák, többé nincsenek benne a raklapüzletben. A CHEP a raklapkezeléshez kapcsolódó minden folyamatért felelősséget vállal, mivel olyan különösen hatékony ellátási lánc rendszert és folyamatokat alkalmaz, amelyek biztosítják a raklapok minőségét és rendelkezésre állását. A CHEP a ciklus kezdetén a raklapokat a termesztőkhöz szállítja, akik terményükkel megpakolják a raklapokat, majd azokat a forgalmazókhoz és a kiskereskedőkhöz küldik. A CHEP összegyűjti az üres raklapokat, és visszajuttatja a szervizközpontba, ahol átvizsgálják, javítják, majd visszaküldik a felhasználói körforgásba. Az adminisztrációt és ellenőrzést a CHEP tartja kézben egy széles körűen összeállított, hatékony adatkezelési eszközökre és bevált folyamatokra támaszkodó csapat révén.

A CHEP megoldása alkalmas arra, hogy a szezonális igények kielégítéséhez szükséges flexibilitást biztosítsa. A megrendelők számára megfelelő raklapellátást nyújt a csúcsidőszakokban a raklaphiány kiküszöbölése érdekében – ami gyakori probléma a fehér raklap csererendszer esetében. A CHEP világelső az összevont raklap-szolgáltatások között, képes személyre  szabott  szolgáltatást  kínálni  a  magyar  gyümölcs- és zöldségágazat igényeinek megfelelően.

Emellett a CHEP új árképzési és számlázási kezdeményezése átlátható költségeket eredményez, megszüntetve ezzel az árképzési zavarokat. A CHEP a raklapokhoz kapcsolódó folyamatokat leegyszerűsíti a rendelés és információ tekintetében. Az ügyfelek helyszíntől vagy évszaktól függetlenül megbízható raklapellátásban részesülnek. A raklapok minősége állandó, ez hozzájárul a termékek védelméhez. A CHEP-pel a termesztőket nem érinti az üres raklapok cseréjéhez kötődő szállítási kapacitás vagy szállítási terhek kérdése. A raklapcsere rendszerénél oly gyakori viták megszűnnek.

 

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();