Edelmann Hungary Packaging: 3,15 milliárd forintos beruházás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Száz új munkahelyet teremt az Edelmann  magyarországi  leányvállalata, az Edelmann Hungary Packaging Zrt. 3,15 milliárd forintos beruházásával, amellyel tovább bővíti zalaegerszegi csomagolóanyag-gyártó kapacitását.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a száz új munkahelyet teremtő fejlesztéshez a kormány 786,9 millió forint támogatást ad. Új berendezéseket, a többi között három új nyomógépet és ragasztógépet állítanak termelésbe, a fejlesztésnek  köszönhetően  a  vállalat  bővíteni tudja termékpalettáját – tájékoztatott Czirkl György ügyvezető. A fejlesztési tervek megvalósításában az Edelmann Hungary Packaging nincs egyedül, egyaránt élvezi az anyacég, a magyar kormány  és  a  város  támogatását,  így  biztos jövőképpel rendelkezik, és készen áll az új piacok és partnerek igényeinek kiszolgálására.
Az Edelmann 2010 végén vásárolta meg a Zalai Nyomdát, abból nőtt ki az a csomagolóanyag-ipari gyár, amely ma már a csoport 16 globális gyárának egyike, a mostani beruházás nyomán pedig a vállalatcsoport második legjelentősebb gyárává lép elő. A zalaegerszegi gyárban többek között a gyógyszeriparban, az élelmiszeriparban, a higiéniai szegmensben piacvezető vállalatok számára gyártanak kartondobozokat. A vállalat árbevétele az idén október végére meghaladta a tavalyi egész évit, a Zalaegerszegen előállított termékek több mint 30%-át exportálják, ami mutatja a gyár nemzetközi versenyképességét. A kormány a regionális támogatásintenzitás maximumában, 25 százalékban állapította meg a támogatás mértékét, mert a délnyugati térség fejlesztése a magyar gazdaság stratégiai fókuszában áll. Az Edelmann zalaegerszegi beruházása teljes mértékben egybevág a magyar gazdasági stratégiával, amely szerint a megteremtett munkahelyek számánál most már fontosabb a munkahelyek hozzáadott értéke. Olyan nagy értékű modern gépek érkeznek a gyárba, amelyekkel a vállalat teljesítménye jelentősen nőni fog, és a technológiai színvonal is jelentősen javul – ismertette Szijjártó Péter.
Faltkarton-csomagolóanyagok, nedvesragasztású címkék gyártására specializálódott az Edelmann Hungary Packaging Zalaegerszegen. Erős pozíciókkal rendelkezik az egészségügy, a szépség-, az  élelmiszer-, az ital-, valamint az édességipar területén. Korszerű formakészítése, nyomtatási technológiája és felületnemesítő feldolgozása révén komplex, értéknövelt csomagolásokat állít elő.
Technológiái között megtalálható a korszerű ofszetnyomtatás, a regiszterpontos melegfóliázás és domborítás, a hologramtechnológia, az ablak-beragasztás, a kódolási technológiák, a „plasma- treating”. Megrendelőit támogatja a termékfejlesztés és a komplex logisztika területein. Többek között az európai szinten is újdonságnak számító CEBox (faltkartondobozba integrált flexibilis fóliazacskós csomagolás) nyomtatására és készítésére is képes. Ezek fő felhasználási területe az egészségügy és a kozmetikai ipar.

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();