Starlinger rPET: PET-palackból zacskó

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

PET-palack szeméthegyek öntik el óceánjainkat és Földünket. Ezért is kapnak egyre nagyobb hangsúlyt a recycling programok. Az osztrák Starlinger PET-palackok újrafeldolgozásából fogyasztói műanyag zacskókat gyárt.

Már több éve foglalkozik a Starlinger & Co. GmbH PET-palackok és hulladékok újrahasznosításával, amelyekből PET-fonalakat készítenek. Ezeket  a  csomagolás  számos  területén lehet használni. A PET-palackok újrafeldolgozásánál keletkezett granulátumokból (flakes) rPET-fonalakat állítanak elő, amelyekből többek között zacskók készülhetnek. Ezek felhasználási területe szinte korlátlan, de az rPET-fonalakból szövetanyagok is készíthetők, amelyek a szőnyegek alaphordozójaként geo- és agrártextíliaként egyaránt hasznosíthatók. Az rPET-szövetek készítése teljesen zárt láncú folyamat (körforgás) keretében történik.

Nemcsak környezetbarát, hanem gazdaságos is ez a folyamat. A PET-palackok újrahasznosítása és upcycelt folyamata széles körben terjed, hiszen számos ország gyűjti a PET-hulladékot, és így rendelkezésre áll a recycling nyersanyag. Különböző zacskótípusok készíthetők rPET-flakes felhasználásával, amelyekből attraktív csomagolásokat lehet  előállítani. Ezek állateledelek, építőipari szemcsés anyagok, mezőgazdasági trágyák, száraztakarmányok, gabonák és őrlemények tárolására egyaránt alkalmasak.

Az rPET-zacskók kitűnő aromavédelemmel rendelkeznek. A Starlinger fertőtlenítési technológiája kielégíti az amerikai FDA (Food and Drug Administration) élelmiszer-csomagolással kapcsolatos követelményeit is.

Nemcsak az rPET-fonal és -szövet készíthető 100%-os megújuló rendszerben, hanem a megnyomott BOPET-fólia laminálása is megoldott. Így a zacskók esztétikus hatást keltenek, amelyek PP*Star és Pinch típusúak egyaránt lehetnek. Nagyon elterjedt a szárazállateledel-csomagolásnál a polipropilén, ami most rPET-szövettel kiváltható.

 

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();