Komposztálható zacskók: Alter Eco

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A San Franciscó-i székhelyű Alter Eco cég NatureFlex fóliákat használ komposztálható snackes zacskóinak készítéséhez. Az ASTM D6400 szabványnak megfelelően ezek a csomagolások komposztálhatók.

A csomagolási célokra felhasznált cellulózfóliák egyik világvezető gyártója a Futamura, de termékeit egyéb ipari területeken is alkalmazzák. A NaturaFlex a rugalmas csomagolóanyagok családjába tartozik. A belőle készített zacskók környezetbarátok, és a hagyományos kőolaj bázisú műanyag zacskók igazi alternatíváját jelentik. A GVO-tól elnyerték a komposztálható műanyag minősítést. Ennek oka, hogy folyamatosan termelődő nyersanyagokat használnak fel, amelyek barrier-tulajdonsága nagyon magas, ezért az élelmiszer-csomagolásoknál is kitűnően felhasználhatóak.

Több mint 10 éves fennállása óta az Alter Eco cég környezetbarát termékek fejlesztésével, gyártásával foglalkozik. A topminőségű vállalatok közé tartozik, ami közhasznú társaságként is elismert. Foglalkozik GMO-mentes élelmiszerek csomagolásával is. A környezetbarát csomagolásokra történő átállás miatt 2018-ig az álló talpas zacskók piacára mintegy 24 milliárd darab terméket készít. Eddig a csomagolásoknál több réteget használtak, melyek közül csak kevés hasznosítható újra. Az Alter Eco termékei megfelelnek a Gone4Good előírásoknak, és környezetbarát jellege mellett még csökkentik a pazarlást is.

 

scroll back to top

Kiegészítő információk

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();